- Zupa jest doskonałym źródłem dobrze przyswajalnych składników odżywczych takich jak białko, węglowodany, to także źródło mikro i makroelementów, tłuszczy oraz witamin - mówi newsrm.tv Monika Honory, specjalistka ds. żywienia oraz autorka nowatorskiej diety i dodaje - Najpopularniejsza zupa to oczywiście pomidorowa, domyślam się, że również dzieci są zwolennikami tej zupy. Na drugim miejscu jest nasz pyszny, tradycyjny rosół. Na trzecim miejscu znalazł się żurek. Polacy również chętnie sięgają po zupę jarzynową oraz bardziej nowoczesne zupy np. cebulową.
Tradycyjne, polskie zupy charakteryzują się tym, że są smaczne, niedrogie w
przygotowaniu, a do tego sycące. Ta opinia znajduje potwierdzenie w najnowszych
badaniach przeprowadzonych przez ośrodek badania opinii publicznej IQS,
wykonanych na zlecenie autorki programu Przemian – Moniki Honory. Okazuje się,
że Polacy są fanami zup - 96% przyznaje, że lubi jeść zupy, a przeszło połowa
ankietowanych (56%) stwierdziła, że spożywa je przynajmniej kilka razy w
tygodniu. Oprócz tego, że właściwie przyrządzone, dostarczają do organizmu
wszystkich niezbędnych składników odżywczych i witamin, to, jak się okazuje,
pozytywnie wpływają na proces utraty wagi ciała.
- Zupa jest jednym z podstawowych posiłków w Polsce, kiedyś znana jako pierwsze
danie, dzisiaj często spożywana jest jako główny posiłek. Nie ukrywam, że
bardzo mnie cieszy taka postawa, ponieważ oznacza to, że osoby zainteresowane
udziałem w moim programie Przemian, podejmą wyzwanie z przyjemnością! –
mówi Monika Honory, specjalistka ds. żywienia oraz autorka nowatorskiej diety.
Właśnie dieta oparta na zupach, stała się podstawą do stworzenia autorskiego
programu pod nazwą Przemiany wg Moniki Honory. Autorka programu – Monika
Honory, sama przez wiele lat zmagała się z problemem otyłości. Po wypróbowaniu
na sobie większości znanych diet, postanowiła stworzyć własny program
odchudzający. Na podstawie własnej wiedzy i doświadczeń oraz po licznych
konsultacjach ze specjalistami, jako podstawę codziennego menu wybrała zupy.
- Zupy zawierają wszystko to, co nasz organizm lubi najbardziej – gotowane
warzywa i półpłynna postać posiłku. Jest to optymalna i najbardziej
lekkostrawna forma pożywienia, która nie obciąża żołądka i jelit. Mi samej
udało się na tej diecie schudnąć bez efektu jojo – mówi Monika Honory.
Autorka Przemian dwa lata temu, w ciągu zaledwie 10 miesięcy schudła przeszło 40 kilogramów.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET